Cupping

Komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om blokkades in het lichaam op te heffen. Deze techniek is erg populair onder atleten en celebrities. Cupping Massage is namelijk een erg goede manier om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken.
Oude documenten tonen aan dat de cupping methode al ver voor onze jaartelling wordt beoefend in China. Al dan niet gecombineerd met acupunctuur of de drukpuntenmassage.

Hoe werkt een Cupping Massage:

Cupping Massage wordt tegenwoordig gedaan met glazen, bamboe of siliconen cups die vacuüm trekken op je huid. Door deze zuigkracht wordt de onderliggende huid opgetild en in de cup gezogen. Meestal voel je een lichte tot krachtige sensatie in de omgeving van de cup. Het voelt alsof de huid en onderliggend weefsel strak wordt getrokken. De cup blijft 5 tot soms wel 20 minuten op zijn plek en gedurende die tijd voel je letterlijk ruimte in dat gebied komen.


Een andere manier is dat terwijl de cup vacuüm zuigt, in lange strijkingen wordt gemasseerd. Het bindweefsel onder de huid wordt op die manier los gemasseerd waardoor de doorbloeding op gang wordt gebracht om afvalstoffen- die je ervaart als stijfheid of pijn – af te voeren.
Cupping geeft een diepe ontspanning voor zowel bindweefsel- als spierlaag in het specifieke gebied. Daarnaast stimuleert cupping de algehele lichamelijke doorbloeding, je lymfesysteem, je zenuwstelsel en Qi,( je energiehuishouding).


Ik moet er wel iets bij vertellen…
Niks ernstigs, maar waarschijnlijk ga je wel met wat blauwe plekken de deur uit.
De cups laten een roze, rode of paarse cirkel achter op de plek waar je bent behandeld. En deze blijven een aantal dagen zichtbaar tot soms wel een week. Over het algemeen doen deze blauwe plekken geen pijn. Omdat een Cupping Massage op verschillende lagen doorwerkt kun je de dag erna iets beurs voelen maar daarna merk je een aanzienlijk verschil. Meer ruimte en lichter in je lijf!


Voor sommige mensen klinkt cupping als een ongebruikelijke behandeling.. Maar als je het één keer hebt uitgeprobeerd zul je begrijpen waarom cupping steeds populairder wordt bij sporters en beroemdheden als Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston. Het is een stevige, diepe massage met een langdurige werking.


Wanneer Cupping:

* Chronische hoofdpijn, migraine;
* lage rugpijn;
* spierblessures;
* nek/ en schouderklachten (stress, spanning);
* gewrichtspijn;                                                                                                                               *Cellulitis;
* Verslapte huid;
* Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren;
* Littekenweefsel;
* Angst en /slapeloosheid;
* Vermoeidheid;
* Zenuwpijn.

 

Contra indcaties: 

* Koorts;
* Uitgeput lichaam(burn-out);
* Hartklachten;
* Kanker;
* Hernia;
* Bloeddrukproblemen;
* Zwangerschap;
* Hemofilie (stollingsvertraging bloed);
* Gebruik van bepaalde medicijnen;
* Diabetes.                                                                                                                                             


De voordelen op een rijtje:

* Activeren van de stofwisseling en verbeteren van de elasticiteit van de huid, stimuleren van de lymfe- en bloedcirculatie;
* Vermindert littekenweefsel en toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan;
* Helpt cellulite, vet en vochtophopingen te verminderen;
* Werkt bevorderend op inwendige organen. Verbetert de stofwisseling en kan positief bijdragen bij verstoorde menstruatiecyclus;
* Zorgt voor algehele ontspanning en verjongt en vitaliseert de huid;
* Stimuleert het ontgiftingsproces van het lichaam;
* Verlicht de pijn, spierpijn, gewrichtspijn en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam;
* Is effectief bij astma, bronchitis, hoofdpijn migraine en stress;


Cupping in het gezicht:

Een gezichtsmassage is een geweldige manier om de spanningen van de dag uit je gezicht te verwijderen en je huid te herstellen. Je krijgt een gezonde gloed door gebruik te maken van de speciale gezichtscups. De cups zorgen voor een optimale stimulatie van de huid en de onderliggende weefsels. De cup geeft je een diepe, comfortabele massage terwijl het de circulatie verhoogt en de dode huidcellen verwijdert.

Ik adviseer facial cupping te combineren in een gezichtsbehandeling !! Maar je kunt ook los boeken.